Onderhoud

Onderhoud van uw Big Green Egg BBQ

Om uw Big Green Egg Gas-barbecue in een perfecte conditie te houden hebben de volgende punten extra aandacht nodig.

Het schoonmaken van de hardhouten BBQ-trolley

De trolley is eenvoudig te ontdoen van vetspetters en andere verontreiniging met behulp van een warm sopje.

Wij adviseren u de droge trolley een keer per jaar een behandeling te geven met een goede teakolie voor buiten.(Biopin tak olie)

Lekschaal

Neem de lekschaal van de BBQ en maak deze goed schoon met zeep en warm water. Gebruik geen schuursponsjes of andere schuurmiddelen!. Leg aluminiumfolie in de schone en droge lekschaal en plaats deze terug in de BBQ.

Het is belangrijk geregeldschone folie in de lekschaal te leggen. Doet u dit niet dan loopt u het risico dat het gelekte vet vlam vat!

Bakplaat en Grillrooster

De bakplaat en het grillrooster zijn gemaakt van porselein-geemailleerd gietijzer (vanaf 2004 modellen). Na gebruik van de bbq kunt u deze het beste als volgt schoonmaken: Neem het overtollige vet van de bakplaat en grilrooster af met behulp van keukenpapier. Zet nu alle branders aan in de hoogste stand en verwijder aangekooekte voedselresten met een messing borstel. Als u het goed doet, blijft slechts stof over die u evenseens met keukenpapier verwijderd. Modellen met een geemailleerde bakplaat en grillrooster kunt u eventueel verder schoonmaken met warm water en een sopje.

Vlammentemmers

De RVS vlammentemmerplaatjes van de barbecue maakt u eenvoudig schoon met in de vaatwasmachine

Branders

De branders zijn gemaakt van gietijzer. Bij regelmatig gebruik zullen de branders aan de buitenzijde gaan roesten. Maakt u zich geen zorgen, deze roest ontstaat alleen aan de buitenzijde en is normaal. Daarnaast heeft u tegen doorroesten of defecten aan de branders een garantie van 5 jaar.

Wij adviseren u ten minste één keer per jaar de branders los te maken van de BBQ en de roest te verwijderen met een harde borstel.

U maakt de branders los vanaf de achterzijde van de BBQ. De branders rusten op een metalen strip en worden op hun plaats gehouden door middel van een splitpen aan de onderzijde. Deze splitpen kunt u eenvoudig lostrekken met behulp van een combinatietang.

Maak de binnenkant van de branders schoon met behulp van een stofzuiger en indien noodzakelijk kunt u vuil uit de gaatjes verwijderen door deze door te prikken met bv een paperclip.

De branders onder het grillrooster gaan eerder roesten dan de branders onder de bakplaat. Als u de branders van de bakplaat ieder jaar omwisselt met de branders van het grillrooster zullen deze evenredig slijten en verlengt u zo de levensduur van de branders.

verhuizen.uwpagina.nl
verhuis.uwpagina.nl
transport.uwpagina.nl
verhuisbedrijven.uwpagina.nl

Bij het terugplaatsen van de branders dient u er op te letten dat de "mond" van de brander over de messing injector aan de voorzijde komt te liggen