• Big Green Egg BBQ 1
  • Big Green Egg BBQ 2
  • Big Green Egg BBQ 3
1 2 3

 
Oct 25:

Big Green Egg Signature Plus

Australische Big Green Egg Gasbarbecues

Grillen en braden boven gasverwarmde vlammentemmers verschilt niet veel met grillen en braden boven houtskoolvuur. Het gezellige vlammenspektakel en de vrijkomende geur- en smaaksensaties zijn nagenoeg gelijk.

Het echte verschil tussen een houtskool of Gas-BBQ is gelegen in de betrouwbaarheid.
De Gas-BBQ gaat en blijft aan als u dat wilt en is snel op gebruikstemperatuur (binnen 10 minuten!). Het verbranden en niet gaar worden van gerechten is met de regelbare gasbranders goed te voorkomen. Dit maakt het gebruik van een Gas-BBQ tot keuze nummer één. Daarbij kunt u met een gasbarbecue veel meer. Door de standaard bakplaat van de Big Green Egg barbecues, de zijbrander, de ovenkap en de diverse accessoires maken van uw barbecue een heuse buitenkeuken!

De Australische gas-barbecues van Big Green Egg, zijn oersterk en uitermate functioneel. Ze kunnen onder een standaard meegeleverde afdekhoes probleemloos het hele seizoen buitenstaan. Uniek is ook dat alle onderdelen, ook nog vele jaren na aankoop, uit voorraad leverbaar zijn.

Voor de  barbecues zijn vele aantrekkelijke accessoires (na-)leverbaar. Zo is er een praktische 2.0 kW zijbrander en met een wokplaat kunt u een wokpan, een gietijzeren frituur of een Hot Pot op uw BBQ gebruiken. Een electrisch draaispit (240V) is leverbaar, als ook een smokerbox om uw vis- vleesgerechten een rooksmaak mee te geven.

De Big Green Egg barbecues zijn standaard uitgevoerd met een ovenkap en een geintregeerd warmhoudrek. Enkele modellen van Big Green Egg worden ook zonder ovenkap geleverd en zijn dan voorzien van een eenvoudige afdeksel. Ook zijn de Big Green Egg Discovery barbecues leverbaar zonder hardhouten trolley voor inbouwdoeleinden. Nieuws is dat alle Big Green Egg Discovery barbecues modellen nu ook aangesloten kunnen worden aan de aardgasleiding!

Bij onze gezellige kookwinkel in Smilde houden wij regelmatig BBQ-demonstraties. Op deze dag kunt u onze Australische gas-barbecues in werking zien met alle bijbehorende accessoires.
Onze chef geeft u graag handige tips en natuurlijk kunt u ook de klaargemaakte gerechten zelf proeven.

Tijdens deze gezellige en informatieve dagen schenken wij, om de sfeer kompleet te maken, er een Australisch glaasje wijn bij.

Attentie:
De Big Green Egg Discovery barbecues plus de accessoires zijn direct leverbaar vanuit onze winkel maar zijn ook via onze webshop te bestellen. U vindt daar ook de prijzen van de diverse modellen plus de afmetingen
Disco4 met food

Afbeelding: Big Green Egg Discovery 4 in standaard uitvoering

Big Green Egg Gas-Barbecues vormen al meer dan 20 jaar een begrip in Australie. Zo won deze ISO 9001 gecertificeerde fabriek in Austalie dan ook een belangrijke prijs voor het fraaie ontwerp naast zijn hoogstaande techniek: "The Australian Design Award".

En terecht; het elektrisch gelasde 1.6 mm dikke en gegalviniseerde stalen frame, is samen met de ovenkap van het Big Green Egg Discovery model, zowel aan de binnen als buitenzijde voorzien van een duurzame, bij ca. 900 graden C. ingebrande, porselein-emaille laag.
Deze zeer harde en gladde coating beschermt de BBQ tegen de invloed van hoge temperaturen en voorkomt roestvorming, krassen, vlekken en verkleuring. Door deze unieke coating kan uw barbecue zonder enig probleem het gehele seizoen onder de meegeleverde vinylhoes buiten op uw terras blijven staan.
==================

Big Green Egg Signature Plus 5 BBQ

De trots van Australie. "The Gold Standard" in de wereld van RVS/INOX gasbarbecues.
Deze volledig in "High Grade 304" roestvrijstaal vervaardigde barbecue wordt in Australie gemaakt en  is een sterk staaltje van ongekend vakmanschap en perfectie en dat straalt hij ook uit!


De solide ovenkap is dubbelwandig en voorzien van een groot, uit ceramische veiligheidsglas gemaakt, venster en RVS warmhoudrek. De stevige trolley heeft 4 professionele zwenkwielen en beschikt over 2 dubbelwandige deuren met doordachte opbergrekken aan de binnenkant. Naast de standaard zijbrander zijn er 2 handige zijbladen en twee flessenhouders aan de buitenkant. Ook een uitschuifbaar theedoek/ handdoekrek is aanwezig.

Alle vijf gietijzeren branders worden induvidueel aangezet door middel van bedieningsknoppen, waar gepatenteerde en veilige Quartz Auto Start systeem zijn ingebouwd. Deze vindt u ook terug in de zijbrander.
De typisch Australische bakplaat is porselein-geemailleerd en is omkeerbaar. De ene zijde is vlak en de andere zijde heeft grillribbels. Ook het grillrooster is porselein-geemailleerd.
Om te voorkomen dat vlammen door het grillrooster slaan en het vlees doen verbranden zijn de Signature Plus modellen standaard uitgevoerd met het unieke en eveneens gepatenteerde Vaporiser Grid systeem.

Natuurlijk blijft ook de Big Green Egg Signature Plus onder een optioneel mee te leveren afdekhoes het gehele seizoen op uw terras staan.

Verdere opties zijn:
Een porselein geemailleerde wokinlegplaat met gietijzeren wok.
Een geruisloos electrisch draaispit.
Een geemaileerde braadslede met vleeshouder.
Hot Pot, een gietijzeren braadpan 28 cm, met een hittebestendige glazen deksel.
RVS Smoker Box, om een typische houtsmaak aan uw gerechten toe te voegen
Een driedelig RVS BBQ-bestekset en een messing schoonmaakborstel.
Speciale onderhoudsmiddellen voor RVS barbecues zijn eveneens mee te leveren.

Uniek!: De fabrikant geeft op de Big Green Egg Signature modellen een levenslange garantie!

Let op!
De Big Green Egg Signature Plus modellen zijn voor de Benelux landen, alleen bij BBQ plaats Products verkrijgbaar!

Nieuw: De Big Green Egg Signature 5 brander en alle accessoires zijn nu ook te bestellen via onze webshop

Meer artikelen
Oct 25:

Grillen en braden

Grillen en braden boven gloeiende lavastenen en /of ceramische briketten verschilt niet veel met grillen en braden boven houtskool. Het gezellige vlammenspektakel en de vrijkomende geur- en smaaksensaties zijn nagenoeg gelijk.

Het echte verschil tussen een houtskool of Gas-BBQ is gelegen in de betrouwbaarheid.
De Gas-BBQ gaat en blijft aan als u dat wilt en is snel op gebruikstemperatuur (binnen 10 minuten!). Het verbranden en niet gaar worden van gerechten is met de regelbare gasbranders goed te voorkomen. Dit maakt het gebruik van een Gas-BBQ tot keuze nummer één.

Sunshine Legend- en Heritage barbecues en de nieuwe BeefEater Discovery BBQ, zijn oersterk en uitermate functioneel. Ze kunnen onder een mee te leveren afdekhoes probleemloos 's zomers en 's winters buitenstaan. Uniek is ook dat alle onderdelen, ook nog vele jaren na aankoop, uit voorraad leverbaar zijn.

Voor de  barbecues zijn vele aantrekkelijke accessoires (na-)leverbaar. Zo is er voor de Sunshine Legend serie een 2.0 kW zijbrander later nog altijd aan te brengen. Met een wokplaat kunt u een wokpan op uw BBQ gebruiken en met een Party warmhoudrek kunt u diverse gerechten gelijktijdig uitserveren. Aan de handige en opklikbare BBQ gereedschaphanger hangt u uw borstel, spatel, vork en uitserveertang eenvoudig weg.

De Sunshine, BeefEater en Heritage barbecues zijn standaard uitgevoerd met een ovenkap en een geintregeerd warmhoudrek Sommige Sunshine accessoires zijn eveneens met de Heritage te combineren.

In onze showroom te Smilde houden wij regelmatig BBQ-demonstraties. Op deze dag kunt u onze Australische gas-barbecues in werking zien met alle bijbehorende accessoires.
Onze chef geeft u graag handige tips en natuurlijk kunt u ook de klaargemaakte gerechten zelf proeven.

Tijdens deze gezellige en informatieve dagen schenken wij, om de sfeer kompleet te maken, er een Australisch glaasje wijn bij.
U vindt meer informatie over de BBQ-demonstraties onder het hoofdstuk: Nieuws

Meer artikelen
Oct 25:

Voor echte buitenmensen

Big Green Egg Products

"Voor echte buitenmensen!"

Big green Egg Outdoor Products importeert en distribueert en verkoopt producten die een daadwerkelijke meerwaarde bieden aan de ware "Buitengenieter".

Om dit te kunnen realiseren worden onze nieuwe artikelen grotendeels eerst door onszelf in gebruik genomen en uitvoerig in de praktijk getest. Pas als wij overtuigd zijn van de kwaliteit en de bruikbaarheid van het product, nemen wij het op in ons programma. Op deze manier zijn wij in staat u tot in de kleinste details te informeren over de mogelijkheden van onze producten zodat u er zeker van zult zijn dat het product zal voldoen aan uw wensen.

U kunt ons totale gamma terugvinden in onze showroom te Smilde maar daarnaast kunt u ons ook aantreffen op de bekende Tuinbeurzen en Buitenevenementen in Nederland en Belgie.
Voor informatie over ons beursprogramma zie Nieuws elders op deze website

Een greep uit ons leveringsprogramma:

Sunshine, Australische gas-BBQ's en accessoires
Heritage, Australische gas-BBQ's
BeefEater, Australische gas-Barbecues en accessoires
Beachcomber Hot Tubs, "Buitenbubbelbaden"
Greenway, halogeen quartz Terrasverwarmers
Suncoast Kwila, Australische tropisch hardhouten tuinmeubelen
Smaragd, prijseffectieve teakhouten tuinmeubelen (FSC)
Mesch, exclusieve aluminium tuinmeubelen
Trade Winds, exclusieve buitendouches, bolderkarren en tuinhaspels
Laarzenrekken, handgesmeed, Nederlands fabrikaat
Den Haan, authentieke nautische olielampen
Landig, wildkoelkasten

Een meer gedetailleerde omschrijving van ons complete programma en een overzicht van onze beursagenda kunt u terugvinden op deze website

Verder zijn wij alleen importeur en groothandel voor de BENELUX voor :

Sunshine, Gas-barbecues

Heritage, Gas-barbecues

Big green Egg, Gas-barbecues

Greenway, Halogeen Patio heaters

Landig, Wildkoelkasten

Meer artikelen
Jul 18:

Een avondje barbecuen

Je had eigenlijk gepland de hele avond voor de tv te hangen met je familie of vrienden met een bord simpel eten op schoot, maar ’s middags krijg je opeens een idee: we gaan barbecuen!

Wil je geen grote barbecue of heb je daar geen plaats voor in je tuin of op je balkon? Geen paniek, er zijn veel soorten kleine of meeneembarbecues die groot genoeg zijn om met een paar mensen een lekker stukje vlees of vis en wat groenten op te grillen. Hier komt wat uitleg over deze verschillende barbecues.

Voor degenen die niet graag houtskool gebruiken en liever supersnel een warme barbecue hebben zijn er de elektrische varianten. De warmtespiraal wordt erg snel warm waardoor je binnen de kortste keren je eten op de barbecue kunt leggen. Geen gedoe meer met houtskool en vuur, steek de stekker in het stopcontact en je barbecue werkt!

Wil je toch liever een houtskoolvuur maar geen grote barbecue? Kijk dan eens naar de tafelmodellen. Deze zijn makkelijk schoon te maken (want ja, wie wil nu een uur staan te schrobben de volgende ochtend?). Houtskool doet er natuurlijk langer over om warm te worden dan een warmtespiraal maar omdat deze soort barbecues klein zijn gaat het toch aardig snel. Er zijn ook tafelbarbecues die niet op houtskool werken.

Om een houtskoolbarbecue snel op te starten kun je een brikettenstarter gebruiken, de kolen woorden hiermee dicht op elkaar ontstoken waardoor je snel aan je gezellige barbecue avond kunt beginnen.

Smakelijk eten!

Meer artikelen
Jul 18:

bbqen in de tuin

Met het mooie zomerweer zijn de heerlijke bbq geuren nooit uit de lucht. En zeg nu zelf, wat is er gezelliger en beter om de vriendschapsbanden strakker aan te halen dan een bbq met de ganse buurt? Ben jij aan zo een buurt bbq toe? Hou dan zeker rekening met deze tips om je bbq te doen slagen en zeker ook om vervelend gedoe achteraf te voorkomen.


Iedereen brengt iets mee: spreek met de deelnemers aan de buurt bbq af wie wat en hoeveel meebrengt. Maak zeker een onderscheid tussen datgene wat je voorziet voor je gezin en wat voor je gasten

Vergeet de kinderen niet: zet de kinderen bij elkaar zodat ze zich samen kunnen vermaken en uitleven. Dat komt zeker de sfeer op de buurt bbq ten goede. Op die manier is er immers minder lawaai en drukte aan de andere tafels en kan er naar hartenlust gekletst worden. Zorg er voor dat de kids over voldoende buitenspeelgoed, zodat ze ongestoord kunnen ravotten

Vergeet niemand: en nodig dus alle buren uit op je buurt bbq. Op die manier zal niemand zich uitgesloten voelen en zal je achteraf met geen misnoegde buurtbewoners worden geconfronteerd. Zorg om dezelfde reden voor een goede sfeer op de bbq

Vergeet de nieuwe buren niet: mensen die onlangs in je buurt kwamen wonen horen er ook bij. Een buurt BBQ is hét moment om ongedwongen met elkaar kennis te maken. Stel de nieuwkomers aan iedereen voor en zorg er voor dat deze zo vlug mogelijk door de groep worden aanvaard en de nieuwe bewoners zich zo vlug mogelijk thuis voelen. Introduceer de buren aan iedereen en zorg dat ze zich op hun gemak voelen

Neem voldoende sfeerfoto's: en plaats ze zo vlug mogelijk online zodat iedereen er kan van genieten. Foto’s zijn altijd een prettig aandenken en geven nieuwe inspiratie om over te praten

Goede afspraken: maken de beste vrienden. Verdeel het voorbereidende werk en de klusjes voor en na de bbq. Dat voorkomt heel wat narigheid achteraf

Gezondheid: neem de nodige voorzorgen om voedselvergiftiging te voorkomen. Zorg er voor dat het vlees steeds gaar is en voorkom kruisbesmetting. Laat salades en groenten zoveel mogelijk in de koelkast

Geleend materiaal terug brengen: gebruikte je materiaal van de buren
om de buurt BBQ te organiseren? Breng deze dan zo vlug mogelijk terug, zo voorkom je vervelende situaties

Beperk het alcoholgebruik: Hou het alcoholgebruik op je buurt BBQ binnen aanvaardbare grenzen. Neem buren die teveel hebben gedronken tegen zichzelf in bescherming. Niemand vind het leuk als er nog jarenlang verhalen rondgaan over die bewuste BBQ waar die buurman zo los ging. Jullie moeten nog langer naast elkaar wonen.

Meer artikelen